Cranberrytaart

Voor bij de koffie of als dessert, 4-6 pers.:

  • 150 gr bloem of meel
  • 150 gr (room)boter
  • snufje zout
  • 250 gr cranberry’s, vers of bevroren
  • 80 gr suiker
  • wat poedersuiker voor de garnering
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren

Smelt de boter en klop met een mixer boter en suiker tot een romig geheel. Klop de eieren er doorheen. Voeg bloem, zout, vanillesuiker en bakpoeder toe en klop dit voorzichtig tot een stevig beslag. Vet een taartvorm in en vul dit met het beslag. Zorg dat de zijkanten iets hoger zijn dan het midden van de taart. Leg de cranberry’s in het midden van de taart. Bak de taart in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 200 gr. Laat afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!