Champignon Bourguignon

Nodig voor 2 personen:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
1 doosje champignons, in plakjes gesneden
1/2 winterpeen, in blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kopje rode wijn
2 kopjes groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
1 / 2 theelepel gedroogde tijmblaadjes
1 1/2 eetlepels bloem
1 kopje zilveruitjes
eventueel 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Zure room en gehakte bieslook of peterselie, voor de garnering

Verwarm in een braadpan een eetlepel olijfolie en een eetlepel boter. Schroei de champignons drie tot vier minuten totdat ze donker beginnen te worden. Haal ze uit de pan.Draai het vuur lager en voeg de tweede eetlepel olijfolie toe. Doe de uien en tijm in de pan. Al roerend de uien 10 minuten bakken totdat de uien licht gebruind zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

Doe de wijn in de pan en zet het vuur op zijn hoogste stand. Laat de wijn wat inkoken. Roer de tomatenpuree en bouillon er door. Doe de champignons terug in de pan samen met de wortelen (en de bruine basterdsuiker). Zet het vuur laag en laat 20 minuten stoven. Voeg de zilveruitjes toe en stoof nog 5 minuten langer door.

Roer de rest van de boter en de bloem met een vork goed door elkaar. Zet het vuur hoger en roer dit mengsel beetje bij beetje door de saus. Goed roeren. Zet het vuur lager en laat nog 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met rijst, noedels, aardappelen of aardappelpuree. Doe voor het serveren een klodder zure room over de saus en bestrooi met bieslook of peterselie.

Bron: www.champignonidee.nl

Print Friendly

Beoordeling

  • (1 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!