Broccoli-spinaziesoep

Voor 6 pers., vegetarisch

  • 500 gr broccoli, steel in stukjes, rest in kleine roosjes
  • 450 gr spinazie á la crème
  • 3 groentebouillontabletten
  • 1 grote aardappel, in stukjes
  • 1 grote ui, in stukjes
  • eventueel 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • paar takjes verse basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • eventueel volle of Griekse joghurt, 1 dessertlepel per kom

Doe scheutje olie in pan en wok hierin aardappel, ui, de stukjes steel van de broccoli en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg 1,5 liter water toe + de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg de rest van de broccoli toe en laat 5 minuten koken. Voeg de spinazie toe en laat nog 10 minuten koken. Breng op smaak met wat (versgemalen) peper. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de in stukjes gesneden basilicum toe. Doe – net voor het serveren – 1 dessertlepel joghurt in  elke kom soep en roer door.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!