Bloemkool-nasi

Hoofdgerecht voor 2-3 pers., vegetarisch, koolhydraatarm
Nodig:

  • 1 grote bloemkool, geraspt
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 (rode) paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rood of groen pepertje, in kleine stukjes gesneden
  • 1 bakje vegetarisch kipstukjes, De vegetarische slager
  • gewenste nasikruiden, bijv. 1 tl komijnpoeder + 1 tl djahé + 1 tl gemalen koriander + 1 tl kurkuma
  • naar wens wat sambal en/of ketjap
  • wat takjes verse selderij
  • olie
  • naar wens zelfgemaakte pindasaus (meng 200 ml kokosmelk met 1-2 eetlepels pindakaas en wat sambal en ketjap en breng even aan de kook)

Wok de geraspte bloemkool in wat olie met de nasikruiden. Wok in een andere pan de vega kipstukjes met de prei, paprika en het pepertje. Voeg alles bij elkaar in 1 pan en voeg de selderij toe. Naar smaak nog wat sambal en/of ketjap erbij. Maak de pindasaus en serveer direct.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!