Aspergetaart

Nodig:

  • 500 gr witte of groene asperges
  • 5-6 velletjes bladerdeeg (afhankelijk van de grootte van je schaal)
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 potje erwtjes, uitgelekt
  • 3 eieren
  • 200 gr slagroom of crème fraiche
  • 100 gr geraspte kaas
  • wat kruiden naar wens (peper, zout, paprikapoeder)
  • eventueel wat sla voor de garnering

Voorbereiding: witte asperges moeten geschild worden (groene asperges niet) en het schillen gaat gemakkelijker als je de asperges eerst een uurtje in koud water legt. Snijd eerst 2-3 cm van de onderkant van de asperges af (zowel bij groene als witte asperges).

Kook de asperges in zo’n 6 minuten gaar. Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg. Leg hierop de helft van de prei en erwtjes. Leg daarop de gekookte asperges en daarop weer de andere helft van prei en erwtjes.

Roer eieren, room, kaas en kruiden goed door en schenk dit mengsel over de groente. Bak de taart in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200-225 gr.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!