Appel-peer crumble

Nodig:

  • totaal 800 gr appels en peren (geschild of ongeschild), in stukjes
  • snuf kaneel
  • scheutje citroensap
  • 75 gr havermout
  • 100 gr bloem
  • 85 gr koude roomboter, in kleine blokjes
  • 60 gr suiker
  • ovenschaal
  • voor erbij: slagroom of vanille-ijs

Schep de stukjes appel en peer in een ovenschaal. Roer er wat kaneel en citroensap doorheen.

Meng in een kom de havermout, bloem, boter en suiker en kneed met je handen goed door totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Schep dit deeg op het fruit. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 20 minuten totdat de crumble lichtbruin kleurt. Serveer lauwwarm met wat slagroom en/of ijs.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!