Aardappelkoekjes met zalm en crème fraiche

Voorgerecht voor 4-6 pers. of hoofdgerecht voor 2-3 pers.

Nodig:

  • 500 gr aardappels, vastkokend, geschild
  • 1 grote ui
  • 200 gr gerookte zalm (Gravad Lax)
  • 1 bakje verse bieslook
  • 125 gr crème fraiche
  • kruiden naar wens (bijv. peper, zout, paprikapoeder, oregano)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • sla voor de garnering
  • eventueel 1 kookring
  • rasp
  • boter of olie

Knip de bieslook in kleine stukjes en roer door de crème fraiche. Naar smaak wat peper en zout erbij. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Rasp de aardappels en de ui. Goed uit laten lekken. Meng aardappels en ui met ei en bloem en roer goed door. Voeg naar smaak wat kruiden toe. Eventueel een restje geraspte kaas toevoegen. Verwarm olie of boter in een pan, maak ‘koekjes’ van het aardappelmengsel of zet de kookring in de pan en voeg het aardappelmengsel toe. Even aandrukken, kookring verwijderen en een nieuw koekje maken. Waarschijnlijk passen er 3 of 4 in de koekenpan. Goed bakken, gedurende 4 minuten. Dan voorzichtig draaien (met behulp van een kaasschaaf en een lepel) en dan nog eens 4 minuten bakken, of langer totdat beide zijden goudbruin zijn. Laat iets afkoelen. Leg een plakje zalm op het aardappelkoekje en wat crème fraiche met bieslook. Serveer met wat salade of andere groente.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!