1) Europees

Ravioli met rucolapesto

0 in 5

Hoofdgerecht, vegetarisch, 2-3 pers. Nodig: 250 gr ravioli (koelvers) 500 gr roerbakgroente (bijv. champignons, ui, courgette), in stukjes gesneden 75 gr rucola + wat voor de garnering 2 eetlepels pijnboompitten ...

Bekijk recept

Aardappelschotel met courgette en tomaat

2 in 5

Hoofdgerecht, vegetarisch, 4 pers. Nodig: ca 1 kg aardappels, geschild en in  plakjes gesneden 1 courgette (ca 400-500 gr), in  plakjes gesneden 2 tomaten, in plakjes 1-2 uien, in ringen 2 teentjes ...

Bekijk recept

Blauwe bessen dessert

0 in 5

Dessert voor 3-4 personen. Nodig: 250 gr blauwe bessen, vers of diepvries 250 gr magere kwark 250 gr mascarpone naar smaak wat (vanille)suiker en/of slagroom 1/2 reep pure chocola, geraspt Meng ...

Bekijk recept

Andijviesoep

0 in 5

Voorgerecht, vegetarisch, 4 pers. Nodig: 500 gr gewassen en gesneden andijvie 1 aardappel, geschild en in stukjes 100 gr smeerkaas of zachte geitenkaas eventueel wat ui en wat knoflook, fijngesneden ...

Bekijk recept

Pitabroodje vega-burger

0 in 5

Nodig: pitabroodjes vegaburgers, bij voorkeur de MC2 burgers van De Vegetarische Slager erwtjestapenade, zie http://kookboekvanarja.com/2014/05/29/tapenade-van-erwtjes-en-geitenkaas/ olie of boter wat gesneden tomaat, sla, ui, komkommer eventueel wat mayonaise of ketchup Snijd ...

Bekijk recept

Tortillachips met paprika, ui en kaas

0 in 5

Voor bij de borrel, vegetarisch Nodig: 1 zak Nacho-Cheese tortillachips 1 halve rode paprika, in kleine stukjes 1 kleine ui, in kleine stukjes 50-100 gram geraspte kaas eventueel wat groene ...

Bekijk recept

Aardappel-knolselderijpuree met wortel en brie

0 in 5

Hoofdgerecht, 3-4 pers., vegetarisch Nodig: 1 kg aardappels, geschild en in stukjes 1 knolselderij, geschild en in stukjes 1 winterwortel, geraspt 1 ui, in stukjes 1 groentebouillontablet peper, zout, nootmuskaat ...

Bekijk recept

Salade met snijboontjes en artisjok

0 in 5

Hoofdgerecht (1-2 pers.) of bijgerecht (3-4 pers.), vegetarisch Nodig: 200 gr snijboontjes of sperzieboontjes, in stukjes 200 gr (winter)wortel, geraspt 1 blikje artisjokharten, in stukjes 200 gr (kastanje)champignons, in plakjes ...

Bekijk recept

Kaaskoekjes

0 in 5

Nodig voor 8 stuks: 100 gr geraspte kaas 1 ei wat kruiden, bijv. peper, paprikapoeder, oregano Meng kaas en ei en voeg de kruiden toe. Leg met een lepeltje steeds ...

Bekijk recept

Linzensalade met blauwe bessen

0 in 5

Bijgerecht, vegetarisch Nodig: 400 gr cherrytomaatjes, rood en/of geel blik linzen, 400 gr 150 gr blauwe bessen een paar takjes verse basilicum 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel balsamicoazijn 5 eetlepels ...

Bekijk recept