1) Europees

Roquefortdressing met appel en walnoot

0 in 5

Sladressing of pastasaus Nodig: 75 gr Roquefort, verkruimeld scheutje citroensap 125 ml crème fraiche 1/2 appel, geraspt handvol walnoten, in stukjes Meng de Roquefort met het citroensap en roer goed ...

Bekijk recept

Pesto en pestosaus

0 in 5

Nodig: 30 gr basilicumblaadjes 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt 30 gr pijnboompitten 1 teentje knoflook, fijngesneden 2-3 eetlepels olijfolie, extravierge peper voor de pestosaus: een flinke eetlepel crème fraiche Rooster ...

Bekijk recept

Groene minestrone soep

0 in 5

Nodig (4-5 pers.): 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes 1 courgette, in blokjes 200 gr sperziebonen een paar takjes peterselie, grof gesneden eventueel wat loof van de bleekselderij, grof gesneden ...

Bekijk recept

Geroosterde tomatensoep met tortellini

0 in 5

Maaltijdsoep, voor 3-4 pers. Nodig: 750 gr smaaktomaten 2 uien 1 teen knoflook, ongepeld 2 theelepels kristalsuiker 2 groentebouillontabletten 80 gr tortellini (met kaas gevuld; bijv. van Grand Italia) flinke ...

Bekijk recept

Citroenrisotto met venkel

0 in 5

Nodig (2-3 pers.): 200 gr risottorijst 1 groentebouillontablet 1 venkel, in kleine stukjes 1 ui, in kleine stukjes 1-3 teentjes knoflook, fijngesneden 1 courgette, in blokjes halve eetlepel gedroogde dille ...

Bekijk recept

Groentecurry in mosterdsaus

0 in 5

Nodig, 2-3 personen 150-200 gr rijst 600-800 gr roerbakgroente in stukjes, bijv. courgette, paprika, ui, wortel, champignons 1 flinke eetlepel mosterd 2 eetlepels tomatenketchup 1 groentebouillontablet 250 ml kookroom of ...

Bekijk recept

Artisjok-spread

0 in 5

Nodig: 1 blikje artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd ca. 5 zongedroogde tomaatjes, in stukjes ca. 10 basilicumblaadjes 1 eetlepel (vegan) mayonaise (alternatief: creme fraiche) snuf peper snuf gemalen chilivlokken optioneel: klein ...

Bekijk recept

Spaghetti bakjes met falafel

0 in 5

Het recept van dit leuke bijgerechtje komt van Lev Lokaal. Lev Lokaal levert streekproducten uit de Alblasserwaard. Het oorspronkelijke recept was met balletjes gehakt, ik heb dit gewijzigd naar falafel ...

Bekijk recept

Salade met pesto-dressing

0 in 5

Nodig voor de dressing: 3 eetlepels olie uit een potje zongedroogde tomaatjes op olie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 flinke theelepel groene pesto 1 scheutje citroensap peper Dressing: Meng alle ingrediënten ...

Bekijk recept

Kruidige zoete aardappel curry

0 in 5

Bijgerecht voor 4 personen. Nodig: 600 gr zoete aardappels, geschild en in stukjes 400 ml kokosmelk 1 ui, in stukjes een paar teentjes knoflook, fijngesneden 2 rode chili pepertjes, (bijna ...

Bekijk recept