2) Hoofdgerecht - vegetarisch

Kousenband met vega-kip-kerrie

0 in 5

Nodig (2 – 3 pers.): 300 gr kousenband 1 rode paprika, in kleine stukjes 1 bakje (kastanje) champignons, in plakjes 1 grote ui, in kleine stukjes 1 bakje vegetarische kipstukjes, ...

Bekijk recept

Aspergetaart

0 in 5

Nodig: 500 gr witte of groene asperges 5-6 velletjes bladerdeeg (afhankelijk van de grootte van je schaal) 1 prei, in ringen gesneden 1 potje erwtjes, uitgelekt 3 eieren 200 gr ...

Bekijk recept

Pasta met broccolipesto

0 in 5

Nodig, 2-3 pers. 250 gr pasta 500 gr broccoli 1 rode paprika, in kleine stukjes 1 ui, in kleine stukjes 2 teentjes knoflook, fijngesneden 100 gr geraspte (Parmezaanse) kaas 1 ...

Bekijk recept

Tomatencarpaccio

0 in 5

Voor- of bijgerecht. Nodig: 4-6 smaaktomaten (op kamertemperatuur) 50 gr pijnboompitten 50 gr Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook, fijngeperst 2 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel balsamicoazijn 1 theelepel honing 1 theelepel ...

Bekijk recept

Speltrisotto

0 in 5

Nodig, 4 pers.: 250 gr spelt (hele korrels) 250 gr kastanjechampignons, in plakjes 1 ui, in stukjes 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 groentebouillontabletten 2 eetlepels groene pesto olijfolie, peper en ...

Bekijk recept

Boerenkoolquiche

0 in 5

Nodig: 300 gr boerenkool 5-6 plakjes bladerdeeg (of zelfgemaakt deeg) 1 bakje (kastanje)champignons, in plakjes bakje vegetarische spekjes, De vegetarische slager 1-2 uien, in kleine stukjes wat boter en/of olie ...

Bekijk recept

Pompoen-eiercurry

0 in 5

Nodig (4 pers.): Kruiden: 3 teentjes knoflook, fijngesneden stukje verse gember (fijngesneden ) of 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kurkuma 1 theelepel ...

Bekijk recept

Hete bliksem, maar dan vega

0 in 5

Nodig: 1 kg aardappels, geschild en gekookt 1 kg appels, geschild en in stukjes (bij voorkeur helft zure appels en helft zoete appels) 500 gr ui, in stukjes 1 bakje ...

Bekijk recept

Puntpaprika’s met linzen en Franse kaas

0 in 5

Nodig (2 pers.): 2 zoete puntpaprika’s 1 blikje linzen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt (heb je wat meer tijd: kook dan de linzen zelf) 150 gr blauwschimmel- of blauwaderkaas, bijv. ...

Bekijk recept

Olympic pizza

0 in 5

Op deze laatste dag van de Olympische spelen heb ik de pizza oranje gekleurd met oranje paprika. Nodig: (zelfgebakken) pizzabodem tomatensaus Italiaanse worst van De vegetarische slager bolletje mozzarella verdere ...

Bekijk recept