2) Lunch en brunch

Aardappelsalade met zeekraal en forel

0 in 5

Nodig: 400 gr gekookte krieltjes (naar wens in de schil) 1 bakje zeekraal 150 gr gerookte forel, in stukjes 2 teentjes knoflook, fijngesneden olijfolie peper en zout scheutje citroen- of ...

Bekijk recept

Linzensalade

0 in 5

Nodig: 400 gr linzen (afgespoeld, uit blik of pot) bakje cherrytomaatjes, gehalveerd 1 ui, in kleine stukjes bosje verse peterselie bakje vegetarische spekjes (De vegetarische slager) en/of stukje geitenkaas, verkruimeld ...

Bekijk recept

Bananenbrood met noten en cacao

0 in 5

Nodig: 3 rijpe bananen, in stukjes 100 gr amandelmeel 3 eieren 50 gr havermout, fijngemalen 50 gr dadels, in stukjes snufje zout, snufje kaneel 1.5 theelepel bakpoeder naar wens een ...

Bekijk recept

Speltwraps

0 in 5

Voor zelfgebakken wraps heb je het volgende nodig: 200 gr (spelt)meel 400 ml water 2 eieren snufje zout naar wens wat kruiden, bijv. kerrie spread naar keuze: bijv. zachte geitenkaas ...

Bekijk recept

Pastasalade met zalm

0 in 5

Nodig: 200 gr pasta, gekookt 1 blikje zalm, uitgelekt en eventuele graatjes verwijderd 1 ui, in kleine stukjes wat blaadjes verse basilicum scheut olijfolie peper naar wens: olijven, tomaten, kappertje, ...

Bekijk recept

Pompoenbrood

0 in 5

Nodig: 400 gr (volkoren) tarwebloem 400 gr pompoen, in stukjes 1 zakje gist 7 gram zout 1 eetlepel gedroogde tijm 1-2 eetlepels olijfolie 50 ml handwarm water Kook de pompoen ...

Bekijk recept

Rabarber-havermoutcrumble

0 in 5

Nodig, 4 personen: 300 gr rabarber (2-3 stengels) 50 gr havermout 50 gr bruine basterdsuiker 50 gr bloem 100 gr roomboter, gesmolten 2 eetlepels aardbeienjam (of aardbeien-rabarberjam) scheutje citroensap 2 ...

Bekijk recept

Zoete springrolls

0 in 5

Nodig: 6 koude (zelfgebakken) pannenkoeken 200 gr cottage cheese (Hüttenkäse) of magere kwark een paar eetlepels aardbeienjam wat takjes verse munt, grof gesneden verse aardbeien, in dunne plakjes cocktailprikkers of ...

Bekijk recept

Geroosterde paprikasoep (Fodmap dieet)

0 in 5

Recept op basis van het Fodmap-dieet Nodig: 2 potten geroosterde paprika’s 1 klein blikje (70 gr) tomatenpuree 1 liter (groente)bouillon (van bouillonblokjes) 1,5 theelepel gedroogde basilicum takje verse basilicum scheutje ...

Bekijk recept

Matzes met avocadocrème en zongedroogde tomaatjes

0 in 5

Nodig: doosje matzes 1 avocado 100 gr zuivelspread of zachte geitenkaas scheutje citroensap peper een paar zongedroogde tomaatjes op olie, in klein stukjes eventueel wat groene kruiden (voor de garnering) ...

Bekijk recept