Zalmhapjes

Voor bij de sushi, of als hoofdgerecht voor 2 pers. met aardappelkroketjes geserveerd.

Nodig ( 8 stuks):

  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
  • 1 bakje verse dille takjes
  • 1 bakje waterkers, fijngesneden
  • 100 ml mayonaise
  • 1 theelepel mierikswortelsaus
  • 2 theelepels citroensap
  • peper
  • eventueel voor de garnering: 1 nori-vel

Verdeel de plakjes gerookte zalm in 8 stukjes. Klop een saus van mayonaise, mierikswortel, citroensap, 1/2 bakje waterkers en wat peper. Besmeer de zalm met wat saus en leg hierop wat komkommerreepjes en een takje dille. Rol voorzichtig op. Garneer de zalmhapjes met wat reepjes norivel. Garneer met wat overgebleven waterkers.

Print Friendly

Beoordeling

  • (5 /5)
  • (1 Beoordeling)

Delen!