Zaans Paasbrood: Duivekater

Een zoet brood uit de Zaanstreek

Nodig:

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • 100 gr suiker
  • mespunt zout
  • scheutje citroensap
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml lauwwarme melk
  • 50 g zachte (room)boter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker

Meng alle ingrediënten en kneed dit tot een complete bol deeg. Laat het deeg 60 minuten rijzen onder plasticfolie op een zo warm mogelijke plaats. Kneed het deeg daarna nog een keer goed door, kneed het in de gewenste vorm (langwerpig / ovaal) en laat nog 60 minuten rijzen onder plastic folie. Bak het brood in een voorverwarmde oven op 200 gr gedurende 25-30 minuten.

Bestrooi eventueel met wat poedesuiker.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!