Worteltjestaart

Nodig:

  • 400 gr wortels, geraspt
  • 100 gr walnoten, in kleine stukjes
  • 200 gr boter
  • 150 gr lichte of bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout en kaneel
  • 100 gr rozijnen
  • 150 gr roomkaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel citroen

Meng boter en suiker. Doe eieren en meel er al roerende bij. Voeg een beetje zout en 1,5 theelepel kaneel toe. Schep 300 gr wortels (bewaar de rest voor de garnering), walnoten en rozijnen erdoor. Schep dit mengsel in een ingevette springvorm en bak in het midden van de oven op 200 gr gedurende 60 minuten. Laat de taart afkoelen.

Meng voor de topping roomkaas, poedersuiker en citroen. Strijk dit mengsel op de afgekoelde taart en garneer met de rest van de wortels.

 

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!