Wortel-pastinaaksoep

Nodig (6 pers.):

  • 300 gr winterwortel, in stukjes
  • 300 gr pastinaak, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • stukje verse gember (2 cm), fijngesneden
  • 2 groentebouillonblokjes
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • scheutje olie

Fruit in wat olie de ui, knoflook en gember. Voeg de wortel en pastinaak toe en roerbak een paar minuten. Voeg 1 liter water toe en de groentebouillontabletten en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan even van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het sinaasappelsap toe en de Italiaanse kruiden en laat de soep nog even 5 minuten zachtjes pruttelen. Eventueel nog wat peper toevoegen.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!