Vegetarische paella

Hoofdgerecht voor 3-4 personen.

Nodig:

  • 200n gr rijst (bijv. Pandan of risottorijst)
  • 1 bakje kipstuckjes van de Vegetarische Slager
  • 1 bakje visvrije garnalen van de Vegetarische Slager
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 (of meer) teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1-2 uien,  in stukjes
  • 1 potje erwtjes
  • 150 gr tomaten, in stukjes
  • 0,05 gr saffraan
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • wat verse peterselie
  • (olijf)olie
  • eventueel een flinke scheut witte wijn

Kook 500 ml water en voeg de bouillontablet toe. Verhit wat olie in een pan en wok hierin knoflook, ui en paprika. Voeg de witte wijn toe. Voeg de rijst toe, de saffraan en de paprikapoeder. Voeg 2/3 deel van de bouillon toe en laat rustig pruttelen totdat de rijst zacht is. Roer regelmatig. Voeg eventueel de rest van de bouillon ook toe. Roer de erwtjes door de rijst en de tomaten stukjes. Wok in een andere pan in wat olie eerst de kipstukjes krokant en dan de garnalen. Meng rijst, kip en garnalen en roer er wat verse peterselie door. Eventueel nog op smaak brengen met wat peper.

Links:

www.facebook.com/kookboekvanarja

www.devegetarischeslager.com

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!