Toscaanse ovenschotel

Vegetarisch gerecht. Hoofdgerecht voor 2 pers. of bijgerecht voor 4 pers.

Nodig:

  • 400-500 gr aardappels, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 grote courgette, in plakjes
  • 4 trostomaten, in plakjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • olijfolie, peper en zout
  • 2 eetlepels Italiaanse groene kruiden
  • 100-150 gr zachte geitenkaas

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor. Giet in een ovenschaaltje 1 eetlepel olijfolie en leg hierop de aardappelschijfjes. Daarop de ui en knoflook en bestrooi met peper, zout en 1 eetlepels Italiaanse kruiden. Leg daarop de tomatenschijfjes en de courgetteschijfjes dakpansgewijs, steeds 1 plakje tomaat en 2 plakjes courgette. Bestrooi nog met wat zout, met 1 eetlepel Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Zet de schaal onderin een voorverwarmde oven op 180 gr gedurende 40 minuten. Verkruimel de geitenkaas. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de geintenkaas. Daarna nog 10 minuten in het midden van de oven op 225 gr.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!