Snack: geroosterde kikkererwten

Een heerlijk en gezond tussendoortje.

Nodig:

  • 1 blik kikkererwten (ong. 380 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 3 flinke theelepels kruiden naar wens, bijv. 2 theelepels paprikapoeder en 1 theelepel uienpoeder. Eventueel een snuf chilipoeder toevoegen. Alternatief: maak een potje Mexicaanse kruiden (zie onderstaand) en gebruik 3 flinke theelepels voor het kruiden van de kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Meng de kikkererwten met olie en kruiden en leg deze op een vel bakpapier. Bak in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze lekker krokant zijn. Halverwege even omscheppen.

Alternatief: Mexicaanse kruiden, meng:

  • 6 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels komijn
  • 3 theelepels tijm
  • 3 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel peper

Bewaar de kruidenmix in een afgesloten potje. Ook lekker om roerbakgroente mee te kruiden en in een taco te serveren. Het recept van de Mexicaanse kruiden komt van de workshop gegeven door Stephanie van www.kooklesthuis.com

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!