Rodebietensoep

Nodig:

3 grote (biologische) rode bieten
1 ui, in stukjes
1 teentje knoflook
1 appel, in stukjes
creme fraiche
(verse) mierikswortel
1/2 theelepel komijnpoeder
1 groentebouillontablet
olijfolie, peper en zout

Boen de bieten goed schoon en kook ze ongeveer 60 minuten. Fruit knoflook, ui en komijnpoeder in een koekenpan in de olie. Maak bouillon van 500 ml water en de bouillontablet. Snijd de gekookte bieten in grove stukken en voeg bouillon, appel en uimengsel toe. Laat dit een kwartiertje zachtjes koken. Daarna pureren. Als de soep te dik is dan nog wat water toevoegen.

Meng de creme fraiche met wat (verse) mierikswortel. Serveer de soep in kommen en geef in elk een lepel mieriksroom. Lekker met brood en zelfgemaakte kruidenbot

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!