Rode linzensoep

geb

Nodig (versie 1,  zonder tomaat)

  • 200 gr ongekookte, rode linzen
  • 1 grote aardappel, geschild en in kleine stukjes
  • 1 grote ui, in kleine stukjes
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • een paar teentjes knoflook, fijngesneden
  • scheutje olie
  • eventueel wat verse peterselie

Versie 2:

Gebruik 3 theelepels kruiden ipv 2, 3 groentebouillontabletten ipv 2, 1,5 liter water ipv 1 liter, 3 eetlepels ketchup ipv 2. Voeg 3 tomaten toe.

Spoel de linzen af met koud water. Doe wat olie in een soeppan en voeg knoflook, ui, aardappel, ketchup, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak al roerend gedurende een paar minuten. Voeg 1 liter water, de linzen en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat zo’n 45 minuten zachtjes doorkoken. Eventueel nog op smaak brengen met wat peper en zout. Garneer met wat verse peterselie.

Versie 2: voeg na 30 minuten kooktijd de tomaten in stukjes toe. Nadien de soep naar wens pureren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!