Pittige chili met avocado

Nodig: voor 3-4 personen met rijst of aardappelpuree, zonder bijgerecht is het ruim voldoende voor 2 personen (wij eten de chili zelf zonder bijgerecht)

  • 1-2 uien, in kleine stukjes
  • 3 paprika’s, in kleine stukjes
  • 1 bakje vegetarische spekjes (De vegetarische slager)
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • blik/pot met 400 gr bruine bonen en een blik/pot met 400 gr chilibonen (in tomatensaus) of 400 gr bruine bonen gedroogde bruine bonen die je eerst welt en kookt
  • 1 avocado, in plakjes
  • 75-100 gr geraspte kaas
  • scheutje olie

Wok in wat olie ui, spekjes en paprika. Voeg de bonen toe en bestrooi met chilipoeder en komijnpoeder. Voeg de tomaten toe en laat nog even sudderen. Schep de chili in een ovenschaal, leg er de avocadoplakjes op en bestrooi met wat kaas. Zet 15 minuten in de oven op 200 gr.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!