Pindasoep

Nodig:

1 grote ui
1 grote aardappel
1 teentje knoflook
2 tomaten
150 gr pindakaas
2 groentebouillontabletten
¼ komkommer
½ bakje taugé
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel sambal
1 eetlepel ketjap
olijfolie

Snijd ui en aardappels in kleine stukjes, pers de knoflook.  Fruit aardappels, ui en knoflook even in de olijfolie. Voeg 1 liter water toe + de bouillontabletten en laat 10 minuten zachtjes koken.  Voeg dan de pindakaas toe en roer goed door. Voeg korianderpoeder, sambal en ketjap toe. Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de soep. Nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen.  Kook ½ liter water en giet dit over de taugé in een vergiet. Serveer de soep in kommen en garneer met stukjes komkommer en taugé.
De soep is de volgende dag op zn lekkerst!

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!