Pasta puttanesca

Nodig:

  • 500-600 gr rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 blikje ansjovis, in kleine stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • olijfolie
  • naar wens wat olijven en/of kappertje en/of vers geraspte kaas
  • eventueel wat groene kruiden (bijv. dille, peterselie, basilicum)
  • 250 gr pasta, gekookt

Bak de ui in een flinke scheut olijfolie totdat deze helemaal zacht zijn (neem hier zo’n 10 minuten de tijd voor). Voeg knoflook en ansjovis toe en bak nog even kort mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en de tomaten. Laat de tomatensaus zoveel mogelijk inkoken gedurende zo’n 30 minuten. Regelmatig roeren. Breng op smaak met peper. Zout is meestal niet nodig. Meer pit? Voeg dan nog een snuf chilivlokken toe. Roer de saus door de gekookte pasta, warm nog even door en serveer naar wens met bijv. kaas, olijven, kappertje, kruiden.

Met dank aan kooklesthuis.com

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!