Paasbrood met cranberries en abrikozen

Nodig:

  • 500 gr (biologische) tarwebloem
  • 1 zakje gist
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 100 gr gedroogde cranberries
  • 100 gr rozijnen
  • 50 gr gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
  • eventueel een klontje roomboter en/of een scheutje citroen

Meng bloem met alle ingrediënten + 300 ml warm water. Roer goed door en kneed het mengsel met de handen totdat een compacte bal deeg ontstaat. Als het deeg te plakkerig is, dan even een paar eetlepels bloem toevoegen. Laat het deeg onder plastic folie op een zo warm mogelijke plaats rijzen gedurende 60 minuten. Kneed het deeg daarna opnieuw goed door, maak er een bal van en laat opnieuw 60 minuten rijzen onder plastic folie. Leg het deeg daarna op een bakplaat en bak het brood 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Als alternatief kan je ook een tulbandvorm gebruiken.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!