Ovenschotel bloemkool

Nodig:

  • 1 bloemkool
  • 500 gr aardappelen, geschild
  • 1 bakje vega spekjes, De vegetarische slager
  • 1 bakje vega kipstukjes, De vegetarische slager
  • 125 gr creme fraiche
  • 2 eieren
  • wat gedroogde kruiden (bijv. bieslook), peper en zout
  • naar wens wat chilivlokken uit een molentje
  • 100 gr geraspte kaas
  • amandelschaafsel
  • eventueel wat geroosterde zonnebloempitten
  • boter of olie

Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze gedurende 10 minuten. Laat aardappels en bloemkool goed uitlekken. Snijd aardappels en bloemkool in plakjes. Verwarm olie of boter en bak hierin de vega kip en spekjes bruin. Meng in een kom, de creme fraiche, eieren, kruiden, peper, zout en chilivlokken en roer goed door.  Schep de helft van de aardappels in een ovenschaal, schep hierop de helft van de bloemkool, de helft van het eiermengsel, dan de kip en spekstukjes, daarna de rest van de bloemkool en de rest van de aardappels. En dan de rest van het eiermengsel met daarover heen de geraspte kaas. Garneer met wat amandelschaafsel. Verwarm het gerecht in een voorverwarmde oven op 180 gr gedurende 25 minuten. Garneer daarna eventueel nog met wat geroosterde zonnebloempitten.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!