Kerst 2015: Hasselback aardappels

 

Bijgerecht, vegetarisch
Nodig:

  • per persoon: 2-3 aardappels
  • per aardappel: 5-10 gr (room)boter
  • wat knoflook, fijngeperst
  • peper en zout
  • eventueel wat geraspte kaas
  • eventueel wat verse peterselie

Schil de aardappels en leg ze in koud water. Leg steeds een aardappel tussen 2 pollepels en snijd de aardappels in dunne plakjes (ong 5 mm).  Snijd tot aan de pollepels zodat de onderkant van de aardappel niet ingesneden wordt. Leg de aardappels daarna weer in het water. Smelt de boter in een pannetje en roer er de knoflook, peper en zout door.  Vet een lage ovenschaal in en leg hierin de uitgelekte aardappels. Schep met een lepeltje wat van de gesmolten boter over de aardappels. Zet deze in een voorverwarmde oven (225 gr) en laat 40 minuten garen. Haal de schaal uit de oven, schep er de rest van de boter over en eventueel wat geraspte kaas. Daarna nog 5-10 minuten in de oven. Garneer met wat peterselie.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!