Gegratineerde spaghetti in ’t groen

Nodig:

  • 250 gr spaghetti (of een andere pasta)
  • flink wat groene wokgroente, bijv. 300 gr courgette in blokjes, 300 gr spinazie of snijbiet en 450 gr tuinbonen (diepvries)
  • scheutje olie
  • 150 gr zachte (Franse) kaas, bijv. Boursin
  • 100 ml witte wijn
  • 3-4 eieren
  • peper en zout
  • restje geraspte kaas
  • eventueel wat verse basilicum

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Wok in wat olie de groente gedurende 5-10 minuten (in bovenstaand voorbeeld: wok eerst de tuinbonen en de courgette en voeg op t laatst de spinazie of snijbiet toe.

Meng in een kom Boursin, wijn en de eieren en klop goed door. Doe in de ovenschaal de groente en de spaghetti, breng op smaak met peper en zout en giet er het eimengsel overheen. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 minuten in een oven (voorverwarmd, 225 gr). Strooi er eventueel wat verse basilicum over.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!