Fruitspiezen met chocoladesaus en bladerdeegsterren

Een heerlijk en gemakkelijk (Kerst)dessert voor 6 pers.

Nodig:

  • 1 kg gemengd vers fruit, in stukjes gesneden
  • 300 gr pure chocolade
  • 2-3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • een paar eetlepels suiker
  • wat slagroom
  • voor de garnering eventueel wat cacaopoeder
  • bakvormpje (ster)
  • 12 saté prikkers

Druk met het bakvormpje 6 sterren uit het bladerdeeg. Besmeer met wat geklopt ei, bestrooi met wat suiker en bak de sterren in een voorverwarmde oven op 200-225 gr gedurende 15 minuten.

Rijg het fruit aan de saté prikkers en leg op bordjes. Warm de chocolade au bain marie op (zet een schaaltje met de chocola in een grote pan met een bodem kokend water en laat zo de chocola smelten). Giet met een lepel de gesmolten chocola over de spiezen en garneer met een ster, slagroom en cacaopoeder. Direct serveren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!