Eieren in sambalsaus

Nodig (2 pers.):

  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 flinke eetlepel sambal oelek
  • 1 scheutje olie
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 tomaten, in kleine stukjes
  • 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker

Fruit in een pan in wat olie de ui en knoflook. Voeg 100 ml water toe + tomaten en bruine suiker. Breng aan de kook en roer goed door. Leg de hardgekookte eieren erbij en laat (met deksel op de pan) 15 minuten zachtjes sudderen. Snijd voor het serveren de eieren doormidden en schep de saus erover.

Lekker bijgerecht bij nasi of rijst. De eieren kan je zowel warm als koud serveren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!