Dessert: Tarte Tatin, met appel en kaneel

Nodig:
250 gr bloem
150 gr boter
4 gr zout
2 eieren
50 gr kristalsuiker
100 gr poedersuiker
1 eetlepel kaneel
4 zoetzure appels

Meng bloem, 100 gr boter, poedersuiker, zout en eieren en kneed dit goed door, met natte handen. Daarna minimaal 30 minuten in plasticfolie in de koelkast.
Smelt 50 gr boter en giet dit op de bodem van een ovenschaal. Meng kaneel en kristaalsuiker en verdeel dat over de bodem van de ovenschaal. Schil de appels en snijd ze in vieren en leg ze met de ronde kant op de bodem van de ovenschaal.
Rol de helft van het deeg (de andere helft kan in de vriezer voor de volgende keer) uit tot een ronde lap. Als het deeg te zeer plakt dan nog even in de vriezer leggen. De lap deeg voorzichtig over de appels leggen en licht aandrukken. Daarna 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Na het bakken de taart 5 minuten af laten koelen. Leg daarna een schaal op de ovenschaal en keer het geheel snel om. Zowel koud als warm lekker.
Een filmpje over de bereiding: http://www.foodtube.nl/video/687/Tarte-Tatin-van-Cees-Holtkamp

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!