Bruschetta

Vegetarisch borrelhapje of voorgerecht.

Nodig (6 stuks):

  • stokbrood (mag een restje zijn van de vorige dag)
  • 1 smaaktomaat, in kleine stukjes gesneden
  • 1 (of meer) teentjes knoflook, zeer fijn gesneden of geperst
  • 1 sjalotje of een kwart ui, in kleine stukjes gesneden
  • verse basilicumblaadjes, in kleine stukjes gesneden
  • olijfolie, extra vierge
  • peper en zout

Meng tomaat, ui en basilicum en laat dit even staan. Meng in een ander schaaltje olijfolie met knoflook en wat peper en zout.  Snijd stokbrood in stukken. Doop een kant van het stokbrood in de olijfolie en leg het op een bakplaat. Rooster het stokbrood een aantal minuten in de oven. Pas op dat het brood niet te hard wordt. Haal het brood uit de oven en schep het tomaatmengsel erop. Direct serveren.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!