Breekbrood

Nodig:

  • 500 gr (spelt)meel of bloem + wat voor de garnering
  • 1 zakje gist
  • 8 gr zout
  • eventueel een klontje roomboter
  • eventueel een scheutje citroensap

Meng bloem, gist, zout en 300 ml warm water. Doe er eventueel wat boter en/of citroensap bij. Kneed het deeg met de hand goed doe. Laat 60 minuten rijzen in een schaal bedekt met  plastic folie, bij voorkeur op een warme plaats. Kneed na 60 minuten het deeg goed door , maak er kleine bolletjes van en leg deze op een bakplaat. Leg deze bolletjes in een kring tegen elkaar aan. Bedek met plastic folie en laat nog eens 60 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 gr. Verwijder de folie en bestrooi het brood met wat bloem. Zet in de oven gedurende 25 gr.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!