Avocado-makreelsalade

Nodig:

  • 2 avocado’s
  • 1/2 komkommer
  • 125 gr gerookte (peper)makreelfilet
  • 100 ml (volle) yoghurt
  • naar wens wat verse kruiden (bijv. bieslook)
  • scheutje citroen- of limoensap
  • chilivlokken (uit n molentje)

Halveer de avocado’s en schep voorzichtig het vruchtvlees en de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en bewaar de avocadoschillen. Snijd de komkommer en de makreelfilet in kleine stukjes. Meng avocado, komkommer, makreel, yoghurt en citroensap. Breng op smaak met wat gemalen chilivlokken, wat peper en kruiden. Schep de salade in de avocadoschillen.

Noot: maak deze salade niet te lang van te voren; hooguit een paar uur voordat je de salade serveert. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!