Asperges met aardappelsalade en zeekraal

Vegetarisch gerecht; hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 4 personen

Nodig:

  • 500 gr asperges, geschild
  • 450 krieltjes
  • 1 bakje zeekraal
  • 15-20 sprietjes bieslook, in kleine stukjes geknipt
  • 1/2 zakje rucola, of andere sla
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 kleine (rode) ui of 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 eieren, hardgekookt, in partjes
  • peper en zout

Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, mosterd, witte wijn azijn, ui, bieslook en peper en zout. Bak de krieltjes in 2 eetlepels olijfolie. Kook de asperges 5 minuten en laat ze daarna nog 10 minuten in het warme water liggen. Laat de zeekraal 1 minuut in kokend water gaar worden. Meng de warme aardappeltjes met de dressing.

Leg op een schaal achtereenvolgens de rucola, de gekookte asperges, de (lauwwarme) aardappelsalade, de zeekraal en de eieren. Strooi er nog een klein beetje zeezout over.

Bron: www.allerhande.nl met wat kleine variaties.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!