Appel-boterkoek

Nodig, voor een grote ronde boterkoek
(de koek op de foto is in een kleinere, langwerpige bakvorm en heb ik onderstaande hoeveelheden gehalveerd)

  • 200 gr roomboter op kamertemperatuur (+ iets extra om de bakvorm in te vetten)
  • 100 gr (riet)suiker
  • 2 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 100 ml melk
  • 3 appels
  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • eventueel wat geraspte sinaasappelschil

Meng boter en suiker en mix goed door. Voeg eieren, bakmeel en zout toe en mix even kort door. Voeg de melk toe (en eventueel de sinaasappelschil) en roer tot een glad beslag. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Bestrooi met kaneel. Schep 2/3 van de appels door het beslag en schep het beslag in de bakvorm. Leg daarna de overgebleven appelschijfjes op het beslag en duw ze een beetje in. Plaats in een voorverwarmde oven op 180 gr en bak gedurende 30 minuten. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt.

Dit is een recept uit Allerhande.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!