Andijviesoep

Voorgerecht, vegetarisch, 4 pers.

Nodig:

  • 500 gr gewassen en gesneden andijvie
  • 1 aardappel, geschild en in stukjes
  • 100 gr smeerkaas of zachte geitenkaas
  • eventueel wat ui en wat knoflook, fijngesneden
  • 2 groentebouillontabletten
  • eventueel voor de garnering was basilicum en/of uienringen
  • staafmixer

Doe de andijvie en aardappel (en eventueel ui en knoflook) in een pan, voeg 1 liter water toe + groentebouillontabletten. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg aan het eind van de kooktijd de kaas toe. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Kan direct geserveerd worden maar de soep is de volgende dag op z’n lekkerst. Garneer de soep met de basilicum en/of de uienringen.

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!