Aardbeienchutney

Nodig:

  • 200 gr sjalotten, in kleine stukjes
  • 3 cm verse gember, fijngesneden
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1/4 theelepel kardemom
  • 500 gr verse aardbeien, gehalveerd
  • 1 citroen (schoongeboend; bij voorkeur biologisch)
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • sla
  • brie

Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotten, gember en kardemom op laag vuur gedurende 10 minuten. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg 50 ml water, 3 eetlepels citroensap, suiker en zout toe bij de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog zo’n 10 minuten door. Zet het vuur uit, voeg de citroenrasp toe en laat minimaal een uur afkoelen. Schep de chutney in een afsluitbaar potje en bewaar maximaal 1 week in de koelkast.

Lekker met sla met brie!

Het recept voor de pittige chutney komt uit Allerhande.

 

Print Friendly

Beoordeling

  • (0 /5)
  • (0 Beoordeling)

Delen!