1) Europees

Aardbeienchutney

0 in 5

Nodig: 200 gr sjalotten, in kleine stukjes 3 cm verse gember, fijngesneden 1 eetlepel (olijf)olie 1/4 theelepel kardemom 500 gr verse aardbeien, gehalveerd 1 citroen (schoongeboend; bij voorkeur biologisch) 50 ...

Bekijk recept

Met zalm gevulde courgettes

0 in 5

Hoofdgerecht, 4 pers. Nodig: 2 courgettes 125 ml crème fraiche scheutje citroensap 200 gr gerookte zalm, in stukjes (of zalmsnippers) 1 teentje knoflook, fijngesneden 100 gr geraspte kaas scheutje olijfolie ...

Bekijk recept

Groente spaghetti met zalm en avocado

0 in 5

Hoofdgerecht voor 2 personen. Voor dit gerecht heb je een spiraalsnijder (spirelli) nodig. Nodig: 1 courgette 1 winterwortel eventueel een rood pepertje, in kleine stukjes (met een paar pitjes voor ...

Bekijk recept

Aspergetaart

0 in 5

Nodig: 500 gr witte of groene asperges 5-6 velletjes bladerdeeg (afhankelijk van de grootte van je schaal) 1 prei, in ringen gesneden 1 potje erwtjes, uitgelekt 3 eieren 200 gr ...

Bekijk recept

Bonensalade

0 in 5

Nodig: 500 gr sperziebonen blik witte bonen (bijv. cannellinibonen), 400 gr, afgespoeld 1 grote vleestomaat, in stukjes 1 grote, ui, in stukjes wat blokjes kaas naar wens (bijv. 100 gr. ...

Bekijk recept

Knolselderijsalade met ansjovis

0 in 5

Nodig: 1 knolselderij, geraspt 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden handvol (gemengde) ongezouten noten blikje ansjovis, in kleine stukjes 1 sinaasappel, in stukjes 1 klein blikje ananas op sap, ...

Bekijk recept

Aardbeientaartje

0 in 5

Nodig: 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid 250 gr aardbeien + eventueel nog wat ander vers fruit 1 ei 1 zakje vanillesuiker 125 gr mascarpone 100 ml slagroom wat poedersuiker voor de ...

Bekijk recept

Linzensalade

0 in 5

Nodig: 400 gr linzen (afgespoeld, uit blik of pot) bakje cherrytomaatjes, gehalveerd 1 ui, in kleine stukjes bosje verse peterselie bakje vegetarische spekjes (De vegetarische slager) en/of stukje geitenkaas, verkruimeld ...

Bekijk recept

Risotto met tuinbonen en zalm

0 in 5

Nodig (2-3 pers.): 200 gr risottorijst 1 groentebouillontablet 300-400 gr tuinbonen (blikje, potje of diepvries – ontdooid-) 200 gr zalmfilet 1 ui, in stukjes 2 teentjes knoflook, fijngesneden scheutje olijfolie, ...

Bekijk recept

Rode bieten hummus

0 in 5

Nodig: 500 gr rode bietjes, gekookt en in stukjes 400 gr kikkererwten, blik, uitgelekt 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 eetlepel honing 1-2 theelepels komijnzaad 2 eetlepels olijfolie scheutje citroen- of ...

Bekijk recept